Wie is Harry van der Werff

Ik ben geboren in Hoogezand- Sappemeer (1951). Opgeleid tot maatschappelijk werker, getrouwd met Nelleke. Ik heb 3 kinderen en 5 kleinkinderen. Ik ben 10 jaar werkzaam geweest als maatschappelijk werker en daarna heb ik bijna 35 jaar voor diverse overheidsinstanties (voornamelijk gemeenten) gewerkt. Sinds 1998 wonen wij in Zuidhorn.
 Van jongs af aan is fotografie mijn grote hobby. Als jongetje van tien hielp ik al mee in de fotozaak om de kunst af te kijken. Er kwam een eigen DOKA (donkere kamer). Alles staat nog op zolder, wegdoen lukt nog niet …
Ik weet niet meer precies wanneer ik lid ben geworden van Trefshot, maar ik ben zeker één van de langstzittende actieve leden. Ik heb tijdens clubavonden al veel geleerd. Feedback op je foto’s stimuleert het bezig zijn met het verbeteren van je foto’s.

Fotograaf van het jaar

De verkiezing van de ‘foto van het jaar’ is altijd een mooi moment van de club. Iedereen spant zich dan extra in om iets moois in te leveren. Ik mocht twee keer de Sjoerd Lanstrabokaal een jaartje in huis hebben.
Het samen actief zijn met fotografie – bijvoorbeeld met portretten en macro-fotografie of het maken van de foto naar aanleiding van ‘de anatomische les van dr. Tulp’- geeft mij ook een meerwaarde aan de club.
Fotograferen is niet weg te denken uit mijn leven. Meer van mijn foto’s zien?

foto Bert Oost
Foto van het jaar 2012
Genre

Fotografisch gezien ben ik een alleseter: landschap, portret, architectuur, Urbex, macro en tabletop.
Ik bewerk mijn foto’s in Lightroom, Photoshop en ON1 RAW en druk ze zelf af. Ik vind het fijn om van begin tot eind aan de foto te werken en grip te houden op het eindproduct.

 

 

Mijn spullen

Jarenlang heb ik gewerkt met een spiegelreflexcamera met diverse lenzen. Het sjouwen met een rugzak vol zwaar materiaal ging me – vooral tijdens vakanties en stedentrips- steeds meer tegenstaan. Ik ben daarom een aantal jaren geleden overgestapt naar de systeemcamera van Olympus (nu OM-systems). Compacter en lichter. Dat bevalt me goed. Gelukkig wordt mijn ‘oude’ uitrusting sinds kort weer gebruikt door mijn oudste kleinzoon (16). We zijn er al samen met de camera op uit geweest. Hoe leuk is dat!

Mont Saint Michel