Fotograaf van de maand Januari 2023

Jannie Otten

Wie is Jannie Otten 

Ze werd in 1949 geboren in Warffum waar ze haar gehele jeugd heeft doorgebracht. Op haar achttiende vertrok ze naar het westen van het land om daar de opleiding tot verpleegkundige te volgen. Ze trouwde in 1971 en kreeg twee zoons. Ze omschrijft die tijd als een tijd van genieten van alles om haar heen. 

 

Jannie Ottens

 

Fotografie

Ze genoot ook van haar hobby fotografie. Ze kocht een spiegelreflex camera en probeerde de kneepjes van de fotografie onder de knie te krijgen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Ze probeerde op allerlei manieren kennis op te doen over alles wat maar met fotografie te maken had. In 2020 is ze lid geworden van Trefshot en daar is ze sindsdien met veel plezier een actief lid. Ze bezoekt de clubavonden zoveel als kan en doet mee met tal van activiteiten. Ook volgde ze een cursus voor fotografie waar ze de camera met al zijn mogelijkheden beter leerde kennen en beheersen.

 

Kenmerkend
Het liefst maakt ze foto’s van alles wat ze om zich heen ziet. Foto’s in de natuur, maar ook architectuur en mensen zijn een dankbaar onderwerp voor haar.
Ze probeert in de nabewerking zo min mogelijk aan de foto te bewerken. Het moet zo natuurlijk mogelijk overkomen.