Fotograaf van de maand november 2022

Maria Miedema

Wie is Maria?
Mijn naam is Maria, ik woon in Groningen en ben 70 jaar. Ik ben begonnen met fotografie toen mijn kinderen klein waren (-inmiddels heb ik heb 2 dochters , 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen!-) Ergens in die tijd is mijn passie voor de fotografie begonnen. Ik vond het zo ontzettend leuk om te doen. De hond is hiervan ook veelvuldig  ‘slachtoffer’ geworden. Uiteraard wilde ik meer dan alleen mijn kinderen en de hond fotograferen en zo kwam het dat ik na veel sparen een eigen spiegelreflexcamera (analoog) met enkele lenzen gekocht heb. Ik heb in de fotografie nooit een cursus of een opleiding gevolgd. In die zin heb ik mijzelf door veel uit te proberen en te oefenen de kunst eigen gemaakt. In Warffum ben ik eerder lid geweest van de fotoclub en later toen ik verhuisd was naar Groningen ben ik lid geworden van Trefshot. En ook daar heb ik veel geleerd. Ik heb tweemaal een bruidsreportage mogen maken, zowel analoog als digitaal.

 

 

 

Maria Miedema-Schuls

Natuurfotograaf

Fotografie

Het belangrijkst? Fotograferen doe ik vooral op gevoel. Als ik mooie afbeeldingen van anderen zie, denk ik: “dat kan ik ook!”. En dan begin ik weer met experimenteren en oefenen!

Op een gegeven moment heb ik, na wederom veel sparen, een digitale camera met lenzen kunnen kopen. Een wereld opende zich voor mij.

Ik werd niet zo bang meer om fouten te maken maar ben wel hetzelfde blijven denken bij mijn fotografie. En dat lukt goed al zeg ik het zelf.

 

Genre
Samen met mijn man ben ik vaak op pad. Ook ga ik regelmatig met een kennis van IVN weg. Mijn man en ik houden van de natuur.

Op de eerste plaats fotografeer ik het liefst dieren, bloemen en planten, insecten en specifiek vlinders. Daarnaast ben ik ook veel bezig met landschappen.

Ik vind het echter ook mooi om de stad Groningen te fotograferen. Ik denk dat mijn werk daarmee ook verassend kan zijn!