Blog Post

World Press Photo bezoek door Trefshotleden

Woensdagavond 25 november was het zover; een speciale Worldpress fototentoonstelling in de Synagoge in Groningen voor de leden van Trefshot. Na de gebruikelijke woensdag whatsappavonden van de afgelopen tijd was het superleuk om iedereen weer te live zien!

Non-fiction foto heeft de avond in banen geleid, waarvoor hierbij onze dank, ook aan Marion Verwey die deze extra avond heeft kunnen regelen. Om iets voor 20:00uur waren de leden aanwezig. Ondanks de mondkapjes herkenden we elkaar gelukkig nog steeds. We verdeelden ons in 3 groepjes. Heel leuk om enkele foto’s te bespreken met de rondleiders, waaronder Marion en twee vrijwilligers. We bespraken het beeld, het verhaal erachter, als ook de technische kant ervan. De rondleiders gaven interessante, boeiende en inspirerende achtergrondinformatie over de veelal indrukwekkende foto’s. Er was daarna nog tijd om individueel alles te bekijken, en daarbij ook te kunnen genieten van werk van lokale fotografen op de eerste verdieping.

Na anderhalf uur ging ieder lid bij de foto staan die het meeste indruk op diegene had gemaakt. De foto met de meeste ‘stemmen’ werd de foto van fotograaf Ivor Prickett, met een treffend beeld van de confrontatie van het aanzien van een zwaar verbrande jonge SDF-jager door zijn vriendin. Een foto om stil van te worden.

Aan het einde van de avond was er nog even een groepsnabespreking, iedereen was onder de indruk van de tentoonstelling. Het was een mooie avond en we kijken uit naar volgend jaar weer!

Foto’s Richard Paas, tekst Mo Landman

Related Posts