Over ons

Trefshot, de naam
Onze fotoclub bestaat in 2022 vijftig jaar. Ooit begonnen in de Trefkoel verkreeg de club haar naam uit een samensmelting van ‘Tref’ en ‘gemaakte foto’. Niemand had toen gedacht dat de club na vijftig jaar nog zo levend zou zijn. De oprichting was dus met recht een treffend shot.

Trefshot, de leden
Iedere liefhebber van fotografie kan lid worden. Wekelijks zijn er bijeenkomsten waar door fotografen met fotografen kennis wordt gedeeld. Eens per maand worden geprinte foto’s getoond (tijdelijk zijn deze bijeenkomsten opgeschort door de beperkende maatregelen vanwege de oplopende coronabesmettingen). Een week later wordt een digitale presentatie gegeven van het werk van leden. De resterende avonden worden gevuld met voordrachten door professionals en een Doe-café. Een Doe-café is een presentatie van een clublid, die net iets meer van een bepaald aspect van de fotografie beheerst. Het laatste jaar zijn er ook meer buitenactiviteiten georganiseerd, waarbij leden met elkaar op pad gaan om rond een bepaald thema te gaan fotograferen.

Trefshot, de locatie
Wegens sluiting van de Trefkoel dertig jaar geleden is de fotoclub verhuisd naar het Vinkhuys, een rustieke vergaderplaats in de stad. In onze eigen ruimte komen we gezellig bij elkaar om over onze hobby te praten en de laatste nieuwtjes te vernemen.

Trefshot, de tijden
Helaas is het op het moment van schrijven niet mogelijk vaste tijden van de avonden te geven. Door het verlammend virus zijn we helaas wederom genoodzaakt de avonden digitaal in te vullen. Leden treffen elkaar wekelijks voor een bespreking van hun fotowerk. Zo blijft de club virusvrij en springlevend.

Trefshot, het doel
Samen proberen we onze fotografische vaardigheden te verbeteren. We kijken naar elkaars werk. We krijgen uitleg van ervaren fotografen. We discussiëren over de totstandkoming van een foto. Dat alles geeft ons een beter inzicht in de middelen die ons als de fotograaf ten dienste staan om van een foto een treffend shot te maken.