Trefshot, de naam
Onze fotoclub bestaat in 2022 vijftig jaar. Ooit begonnen in de Trefkoel verkreeg de club haar naam uit een samensmelting van ‘Tref’ en ‘gemaakte foto’. Niemand had toen gedacht dat de club na vijftig jaar nog zo levend zou zijn. De oprichting was dus met recht een treffend shot.

Trefshot, de leden
Iedere liefhebber van fotografie kan lid worden. Wekelijks zijn er bijeenkomsten waar door fotografen met fotografen kennis wordt gedeeld. Eens per maand worden geprinte foto’s getoond. Een week later wordt een digitale presentatie gegeven van het werk van leden. De resterende avonden worden gevuld met voordrachten door professionals en een Doe-café. Een Doe-café is een presentatie van een clublid, die net iets meer van een bepaald aspect van de fotografie beheerst. Het laatste jaar zijn er ook meer buitenactiviteiten georganiseerd, waarbij leden met elkaar op pad gaan om rond een bepaald thema te gaan fotograferen.

Trefshot, de locatie
Wegens sluiting van de Trefkoel dertig jaar geleden is de fotoclub verhuisd naar het Vinkhuys, een rustieke vergaderplaats in de stad. In onze eigen ruimte komen we gezellig bij elkaar om over onze hobby te praten en de laatste nieuwtjes te vernemen. Inmiddels hebben we een nieuw onderkomen gevonden in Sonde2000 aan de Eikenlaan in Groningen.

Trefshot, de tijden
Inmiddels kunnen we na een lange Coronatijd weer fysiek samenkomen. Dit doen wij op de dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

Trefshot, het doel
Samen proberen we onze fotografische vaardigheden te verbeteren. We kijken naar elkaars werk. We krijgen uitleg van ervaren fotografen. We discussiëren over de totstandkoming van een foto. Dat alles geeft ons een beter inzicht in de middelen die ons als de fotograaf ten dienste staan om van een foto een treffend shot te maken.