Publicaties

Glazige avond

Een avond met veel glas, het thema van de week. Veel van de  aanwezige  Trefshotters hebben bij het thema kennelijk een associatie met een drinkglas. En waarschijnlijk ook met een alcoholisch drankje als inhoud. Hoe het ook zij, Irma Kraus heeft het thema uitgewerkt in de bijgaande foto met veel kleur. Dat is gewaardeerd en beloond met de verkiezing van de foto voor publicatie in de Lewenborger. Meer achtergrond volgt.

Portret in Israël 

Meinard Wolters is pas sinds kort een ‘Trefshotter’. Tijdens zijn vakantie in Israël maakte hij deze indrukwekkende foto. En gelijk raak bij de verkiezing van de foto voor de ‘Lewenborger’. Het achterliggende verhaal vindt u hier op de website.

Kunstig fotograferen

Bij fotoclub Trefshot proberen wij onszelf uit te dagen. Bij deze foto hoort de opdracht om een schilderij uit te zoeken en deze op eigen manier maar dicht bij het origineel na te bootsen. 
Deze foto is gemaakt door Joost Derksen. 
Het artikel zoals dat binnenkort in de Lewenborger wordt gepubliceerd, vindt u op onze
website.

Eliza was here

Grote opkomst op dinsdag 6 februari voor het bespreken van geprint werk  én niet te vergeten de keuze van een foto voor de Lewenborger. Johan Zwart was dit keer dit keer de winnaar met zijn foto van Eliza, of liever het drieluik over Eliza in de stijl van Film Noir.  Johan schreef het volgende artikel

Winters Groningen

We hebben al weer even op de schaats kunnen staan. Als u tenminste liefhebber bent en u snel genoeg bent geweest om de schaatsen onder te binden. Want de Hollandse winters zijn niet meer zoals menigeen gewend is. Geen lange vorstperiodes, al dan niet met een fraaie deken van sneeuw. Vorstperiodes zijn kort en dan moet je er bij zijn.
In ieder geval een bron van inspiratie voor fotografen. Voorzitter Joost Derksen doet verslag over de maandelijkse verkiezing voor de foto voor de Lewenborger. Zijn artikel vindt u hier.

Fantasten

Fotografen zijn fantasten! Ze hebben een eigen blik en leven vaak in de eigen wereld (opvatting van Mark Timmerman) Vriest het buiten en zijn de wolken grijs? Geen probleem! Dan maken ze er binnen een pretje van. Voor het hele verhaal, klik hieronder.

Meikermis

Met veel leden van onze fotoclub gingen wij op pad naar de Meikermis in Groningen. Want fotograferen op de kermis is eigenlijk wel prijsschieten te noemen. Het was goed weer, veel ‘kermisklanten’ en ik moet eerlijk toegeven, ook best veel fotografen. Onze club was niet de enige met dit mooie idee. Zo nu en dan was het echt even wachten op je beurt om op een bepaalde positie een mooie plaat te schieten. Het artikel in de Lewenborger van Marion Verwey en Jan Bos vindt u hier.

Warm en koel

Waar gaan we naar toe deze vakantie? Voor lekker warm weer naar Frankrijk?
Een dilemma voor Harry van der Werff en zijn echtgenote. Het werd Maastricht en hij schrijft daarover in de Lewenborger.

juni 2023